Fotogalleri / Vejen Kunstmuseum, februar 2014

Udflugt til Vejen Kunstmuseum, torsdag d. 20. februar 2014

 
 
 
 
Museumsleder Teresa Nielsen præsenterede årets julekalender. Projektet var inspireret af et tidligere projekt: ”Hvad havde billedhugger Niels Hansen Jacobsen (1861-1941) gjort, hvis han som ung elev på Kunstakademiet i dag havde kastet sig over leret som arbejdsmateriale? Det spørgsmål stillede Vejen Kunstmuseum for 10 år siden, da udstillingen ”Bagværk med Glasur” gav mange forskellige svar”.
I december 2013 gjorde museet atter status.

Der var 24 skabe med en låge hver. Der blev åbnet en låge, af børn, hver dag før jul. Inde i hvert skab var der en eller flere keramik figur. Karen Harsbo, afdelingsleder på Kunstakademiet, havde stået for arbejdet med årets julekalender. Udstillingen hedder ”Betroet tvivl”. Hun havde inviteret 16 kunstnere til af skabe de værker, der blev placeres i julekalenderens lukkede rum. Mange af de udvalgte kunstnere er malere. Det var derfor spændende at se, om de valgte leret til deres værk.

Bagefter så vi Karen Harsbos udstilling med egne værker samt elevværker fra Kunstakademiet.
Turen endte i keramikkælderen hvor Teresa fortalt om enkelte værker og viste eksempler på Museets egne forsøg med keramik.
Kunst 6630, www.kunst6630.dk | Rødding Centret, Søndergyden 15, 6630 Rødding - Webmaster Poul Erik Østergaard