Fotogalleri / Jorn Museet maj 2016

Jorn Museet maj 2016 sammen med Sydjysk Kunstforening

 
 
 
 
Canica Kunstsamling er en af Norges største private kunstsamlinger. Den er kendetegnet ved værker af meget høj kvalitet og kunsthistorisk betydning, som ganske fint supplerer såvel norske som udenlandske museers samlinger. I løbet af 1980’erne og 1990’erne udsmykkede Stein Erik Hagen sit private hjem med billedkunst, dengang fortrinsvis norsk maleri fra perioden før 1900.

Med udstillingen “I begyndelsen var billedet – Asger Jorn i Canica Kunstsamling” ønsker Museum Jorn at pege på nogle af de kvaliteter hos Asger Jorn, som gør hans kunst interessant for os i dag – og ikke kun for kunsteksperterne men for alle og enhver. Helt fundamentalt viser den, hvad man kan bruge Jorns kunst til – og hvordan man kan komme i gang med at se på den. Til de, der måske ikke er så bekendte med Jorns værk, skal opfordringen herfra lyde: Brug tid! Se! Lad være med at jagte en enkelt sandhed om et billede – et sådant enkelt svar findes ofte ikke. Regn ikke med, at meningen med billedet udelukkende kan findes i titlen. Sæt fantasien i gang, gå på jagt efter figurer og fortællinger og find din egen fortolkning af Jorns værker. Husk, at Jorn også har humor.

Vi ankom med bus kl 17 og en veloplagt guide viste os rundt i hele udstillingen. Vi fik forklaret Jorns udvikling og de teknikker han måtte tilegne sig gennem tid.

Bagefter var der tapas eller suppe med et glas vin.

For nogen var der tid til at se den imponerende udstilling af værker lavet af børn under inspiration af Jorn.

Der var også en udstilling af den Norske Cobra maler CO Hulten.

Kl 21 afgik bussen til Holsted og Rødding.
Kunst 6630, www.kunst6630.dk | Rødding Centret, Søndergyden 15, 6630 Rødding - Webmaster Poul Erik Østergaard